Google+

Visit

Esbjergs vartegn, den ni meter høje skulptur Mennesket ved Havet, skuer ud over både Vadehavet og Vesterhavet. Esbjerg er stedet, hvor mennesker, hav og stor kunst og kultur mødes. Derfor er oplevelser i Esbjerg et vidt begreb – meget vidt.

Fra de monumentale skulpturer og det 140 m2 store maleri, Esbjerg Evangeliet, over Fiskeri- og Søfartsmuseet og det internationalt anerkendte Esbjerg Kunstmuseum til kammermusik, rockfestival og alle slags scenekunst i Musikhuset Esbjerg eller på spillestedet Tobakken. Eksempelvis afholdes der mere end 500 koncerter om året i Esbjerg inden for alle musikalske genrer. Oplevelser i Esbjerg gør mennesker til hele mennesker og livet til en rejse.

 

Sport i Esbjerg

Esbjerg er med i den danske elite inden for både fodbold, håndbold og ishockey. Elitesportens succes smitter af på breddeidrætten og det øvrige foreningsliv, som giver masser af muligheder for en aktiv fritid for både børn og voksne. Esbjerg huser eksempelvis også Svømmestadion Danmark og en moderne skøjtehal, og naturen omkring Esbjerg rummer en mangfoldighed af ruter til både løb og cykling. Vesterhavet ud for Esbjerg er et mekka for vandsport bl.a. windsurfing, og Vadehavet er smukt at opleve fra en havkajak.

 

Naturen omkring Esbjerg

Med både nationalparken Vadehavet og Vesterhavet som naboer er der lagt op til storslåede naturoplevelser i Esbjerg og omegn. Her i og omkring Danmarks port mod vest er der både plads og mulighed for at føle elementerne og opleve et varieret dyreliv, som ikke findes andre steder. Naturoplevelser i Esbjerg er dog andet og mere end vand. I Esbjerg Dyrehave er der mulighed for at komme helt tæt på både kronhjorte, dådyr og sikahjorte. Også øerne i området, f.eks. Fanø og Mandø, er helt specielle naturoplevelser.

 

Historiske oplevelser i Esbjerg

Esbjerg-området er på mange måder en rejse i tid og steder. Her findes både Danmarks yngste storby, Esbjerg, og Nordens ældste by, Ribe, hvis historie strækker sig tilbage til begyndelsen af 700-tallet. Byens vartegn er domkirken, som har prydet og præget Ribe, siden den stod færdig i midten af 1200-tallet, og byen rummer i det hele taget mange vidnesbyrd om Danmarks historie.

 

Byliv, shopping og overnatning i Esbjerg

Esbjerg og mange af de øvrige byer i området har et aktivt og blomstrende by- og butiksliv. I Esbjerg finder du Danmarks længste gågade med flere end 200 specialbutikker samt caféer og restauranter for enhver smag, og i udkanten af byen er der både shoppingcentre og varehuse til de større indkøb. Der er faciliteter til overnatning for enhver smag og pengepung. Lige fra campingpladser og hytter i området over vandrehjem til lækre feriehuse og hoteller.

 

Oplevelser i Esbjerg

er store oplevelser, der giver energi til både hjerne og hjerte. Besøg os og oplev energien – du risikerer at blive afhængig af den.

 

Links

Fiskeri- og Søfartsmuseet
Esbjerg Kunstmuseum
Musikhuset Esbjerg
Tobakken - Spillested
Svømmestadion Danmark
Nationalparken Vadehavet
Dyreliv
Fanø
Mandø
Esbjerg
Ribe
Ribe Domkirke
By- og butiksliv
Overnatning
  • Live
  • Work
  • Study
  • Visit
  • Invest