Google+

Særlige arrangementer

Esbjerg er en by, der aldrig sover. Her finder du altid et arrangement eller en særlig oplevelse, der netop passer til dig.

I Esbjerg Kommune går man efter at afholde nogle af de største begivenheder. Dette sker som en blanding af årligt tilbagevendende arrangementer samt nogle helt særlige begivenheder, som måske kun kan opleves en enkelt gang. 
 

Hvert år kan du nyde...

Et eksempel på en tilbagevendende begivenhed er Esbjerg Festuge, som hvert år afholdes i august. I løbet af ugen er der fest i hele byen inden for mange forskellige genrer. Det er et af årets mest populære arrangementer i Esbjerg, og et af de meget populære musikalske tilbud er Made in Esbjerg, hvor musikere med en eller anden relation til Esbjerg slår sig løs på Tobakken.

Hvert år afholdes desuden Esbjerg Rock Festival, der siden 1990 hvert år har indbudt til stor folkefest i Vognsbølparken med livemusik, dj's og lækker mad og drikke.  

En anden vigtig årlig event er Vadehavsfestival, der i 2014 også byder på det særlige kunstprojekt Wadden Tide.

Kulturnat er hvert år et stort tilløbsstykke i både Esbjerg og Ribe, og når julen nærmer sig, så kan man opleve det traditionsbundne arrangement Peters jul i Ribe.
 

Med sport i fokus

I Esbjerg Kommune fejrer vi vores helte. Derfor inviterer kommunen hvert år alle de idrætsudøvere, der i det forløbne år er blevet henholdsvis danske-, nordiske-, europa- eller verdensmestre til den store Idrætsfest. Der afholdes et tilsvarende arrangement for de unge sportstalender under 18 år, når der indbydes til Ungdomsidrætsfest.

Som EnergiMetropol har vi naturligvis vores helt eget Energiløb, hvor man blandt andet kan opleve at løbe i Nationalpark Vadehavet.
 

Særligt for børn

Hver sommer arrangerer Esbjerg Kommune sommerferiesjov med et bredt udvalg af busture, prøv-selv-aktiviteter og foreningsaktiviteter.

Desuden er der hvert år gratis koncerter for både børn og voksne til Sommerunderholdning, der afholdes i Ribe, Bramming og Esbjerg.
 

Både børn og voksne kan også nyde international gademusik og gøglerevent, der i 2016 foregår den 1. juli fra klokken 11-17 i Esbjerg.

 

De helt store events

Derudover finder man også begivenheder, som kun kan opleves med flere års mellemrum. Eksempler på dette er; DGI Landsstævnet i 2013 og The Tall Ships Races i 2014. Udover dette arbejder man også på, at tiltrække flere store begivenheder til kommunen i fremtiden.

Den blanding af store og små arrangementer er med til at sikre, at du aldrig vil opleve Esbjerg som en søvnig by.

 

Find det hele i vores kalender

I kalenderen kan du altid finde netop den begivenhed, der passer til din smag.

Links:
Esbjerg Festuge
Made in Esbjerg
Esbjerg Rock Festival
Vadehavsfestival
Wadden Tide
Kulturnat
Peters jul i Ribe
Idrætsfest
Ungdomsidrætsfest
Energiløbet
Sommerferiesjov
Sommerunderholdning
DGI Landsstævnet i 2013
The Tall Ships Races 2014

International gademusik og gøglerevent

Kalenderen der favner det hele